LEBAD Kortrijk

Laatste Lebad-nieuwtjes

15/04/2019

Internationale jeugdontmoeting

Tags:

Jeugd

Vorige zaterdag kwam een groep internationale badmintonners op bezoek bij Lebad. 27 Ieren en 10 Italianen speelden in de voormiddag een vriendschappelijk toernooi tegen een delegatie Lebadders en enkele spelers van Waregemse BC. De buitenlandse groep spelers heeft in het verleden al 41 landen bezocht om er met andere badmintonners te spelen. Zaterdag wilden ze Lebad bezoeken.

Na vier uur badmintonnen aten alle spelers samen een broodje en gingen ze op pad door Kortrijk. Ze wandelden langs enkele mooie plekken in onze stad, om in de namiddag een partijtje te gaan bowlen met z'n allen.

Het was voor iedereen een geslaagde dag en misschien was dit een eerste van vele internationale ontmoetingen. Hieronder enkele sfeerbeelden.

08/04/2019

Jeugdtalenten vallen in bij competitie

Lebad 5G stond op het punt om voor de ontmoeting van gisterenvoormiddag tegen De Haan forfait te geven door een tekort aan dames. Op de valreep vonden we nog twee getalenteerde jeugdspelers die het zagen zitten om op zondagmorgen naar de kust af te zakken.

Mila, die eerder dit seizoen met haar ploeg al kampioen speelde in 5de provinciale, kon al eens proeven van wat volgend seizoen in 4de provinciale kan brengen. Dieke, onze tweede (jonge)dame, maakte onze ploeg compleet. Voor Dieke was het de allereerste keer dat ze in de interclubcompetitie aantrad.

Beide meisjes gaven alles en speelden elk maar liefst drie gevarieerde wedstrijden: driesetters, tweesetters, verlengingen... Van alles wat. Ze vervulden hun invallersrol met verve. De overwinning ging uiteindelijk met 6-2 naar de tegenstanders, maar Mila en Dieke (beiden trouwens nog maar 11 jaar jong - er is dus nog immens veel groeipotentieel) mogen trots zijn op de prestaties die ze deze voormiddag hebben neergezet.

V.l.n.r. Chris Vandorpe, Dieke Degezelle, Arno Ramon, Mila Buyck en Jonas Denys
25/03/2019

Kampioen zijn (of worden) is plezant!

Vorig weekend wist Lebad 6G zich tot kampioen in hun reeks te kronen. Hun parcours is te bekijken via Badminton Vlaanderen. Ook twee van onze herenploegen, Lebad 2H en Lebad 3H, zijn goed op weg naar de titel!

Veel van onze overige ploegen leveren ook uitmuntende prestaties. Sommige ploegen maken nog steeds kans op de kampioenstitel in hun reeks. Een overzichtje van hoe al onze competitieploegen het ervan afbrengen:

  • Lebad 1H - momenteel 2de van 7 ploegen
  • Lebad 2H - momenteel 1ste, op weg naar kampioenstitel
  • Lebad 3H - momenteel 1ste, op weg naar kampioenstitel
  • Lebad 4H - momenteel 6de van 8 ploegen
  • Lebad 5H - momenteel 8ste van 8 ploegen
Lebad 6G won met 3-5 bij de buren van DZ99 en werd zo kampioen in 5e provinciale B.
V.l.n.r.: Game, Robin, Matthias, Marty, Mila, Jacinta, Hendrik, Tatjana en Alexander.
Ontbreken op de foto: Lore, Philine en Paulien.
10/03/2019

Regenboogtoernooi Waregem

Het regenboogtoernooi in Waregem staat al jaren steevast op het programma van de doorsnee badmintonspeler. Ook dit jaar zakten heel wat Lebadders af naar Sporthal De Treffer om er hun kunnen te tonen. Dat leverde enkele prachtprestaties op. Een kort (onvolledig) overzichtje:

  • Janne Verlinde ging met brons naar huis in het Dames Enkel C2.
  • Matthijs Florissoone en Charlotte François gingen in het Gemengd Dubbel C2 met een zilveren medaille naar huis.
  • Jade Blondeel en Lotte Derudder staken de gouden plak op zak in het Dames Dubbel B1.
  • Jade Blondeel hing samen met Matisse Ghesquière in het Gemengd Dubbel B1 eveneens de gouden medaille rond haar nek.
  • Elke Biesbrouck haalde samen met Steffi Annys de halve finale in het Dames Dubbel A.

Zoals altijd vind je een overzicht van alle winnaars op de site van Badminton Vlaanderen.

03/03/2019

Lebad 1G verzekert het behoud in Eerste Nationale

Vandaag stond in de Lange Munte de laatste speeldag van de Play Downs op het programma. Er werd beslist wie van eerste naar tweede nationale zakt.

Onze eerste ploeg nam het in de voormiddag op tegen de Pluimplukkers. Dat het erom ging spannen, was vooraf al duidelijk, aangezien de heen-ontmoeting op 4-4 eindigde. Deze keer bleken de Pluimplukkers net dat tikkeltje sterker - ze trokken aan het langste eind met 5-3.

Onze eerste ploeg had in de namiddag tegen u-blox Dijlevallei minstens een punt (en dus gelijkspel) nodig om het behoud in de hoogste nationale Belgische afdeling te verzekeren. De vorige ontmoeting werd een 5-3-overwinning voor onze ploeg, dus we wisten dat het mogelijk was! Net zoals vorig jaar bij de laatste ontmoeting van het seizoen was de spanning te snijden. Na een ontmoeting met maar liefst 5 driesetters, werd het uiteindelijk 4-4 en wisten Jade, Lotte, Shauni, Gertjan, Senne, Bert en Sam het broodnodige puntje te pakken! Ook de geblesseerde Siebelijn was van de partij om haar teamgenoten mentaal te ondersteunen.

Lebad 1G eindigt zo op de tweede plaats in de Play Downs en op een zesde plaats in totaal en speelt volgend seizoen dus opnieuw in de hoogste nationale afdeling.

Ploegfoto
De ploeg die vandaag het behoud verzekerde.
V.l.n.r.: Bart, Senne, Jade, Gertjan, Lotte, Bert, Shauni, Sam en Jeroen
LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`