LEBAD Kortrijk

Laatste Lebad-nieuwtjes

02/03/2019

Laatste speeldag voor Lebad 1G

Morgen vindt voor onze eerste ploeg de laatste speeldag van het seizoen plaats in de Lange Munte. Dat verdient wat persaandacht! 😉

21/02/2019

Internationale jeugdontmoeting op 13 april

Tags:

Jeugd , toernooi

Op zaterdag 13 april 2019 ontvangt onze club een groep buitenlandse badmintonspelers uit Engeland en Italië. Zij zijn tussen 11 en 17 jaar oud. De bedoeling is dat we een vriendschappelijk tornooi organiseren. Wij willen dan ook graag een zeer warme oproep doen naar jullie om zo talrijk mogelijk aanwezig te zijn. Ook ouders die een shuttle willen meeslaan zijn welkom. Het is een unieke gelegenheid om jullie favoriete sport ook eens uit te proberen met spelers uit andere landen.

Alle gedetailleerde informatie en verloop voor die dag vind je in de uitnodiging. Om organisatorische redenen vragen we je om gratis in te schrijven via het online formulier, ten laatste tegen 25 maart 2019.

Hopelijk tot dan! :-D

16/02/2019

Lebad 1G pakt twee punten in Erpe-Mere

Deze namiddag zakten onze spelers uit eerste nationale af naar Erpe-Mere om het er in de Play Downs op te nemen tegen Olve. Sam en Senne wonnen hun heren dubbel in twee sets, de dames klaarden de klus in drie sets. Vervolgens wisten Bert en Gertjan allebei hun enkelspel in twee sets te winnen. Tussenstand 4-0. Toen kwamen Jade en Lotte aan de bak in de dames enkels, die ze helaas allebei verloren (respectievelijk in drie en in twee sets). Met een 4-2 tussenstand begonnen de gemengd dubbels, waarin zowel Sam en Jade als Bert en Lotte het laken naar zich toe trokken en hun wedstrijden wisten te winnen in twee sets! De eindstand is 6-2.

De volgende ontmoetingen hebben plaats in de Lange Munte op zondag 3 maart. Dan neemt onze eerste ploeg het op tegen Pluimplukkers in de voormiddag en tegen u-blox Dijlevalei in de namiddag. Het volledige programma voor die dag is te vinden op de site van Badminton Vlaanderen.

Bij deze nogmaals een warme oproep aan al onze leden (en niet-leden) om massaal te komen supporteren! We weten uit ervaring dat onze spelers net dat tikkeltje meer kunnen als er massale steun aanwezig is uit eigen huis! Tot dan ;-)

10/02/2019

West-Vlaams Kampioenschap voor jeugd en veteranen

Tags:

Jeugd , toernooi

Onze club is sinds dit weekend enkele provinciale (vice)kampioenen rijker!

Op het PK voor jeugdspelers en veteranen kwam dit weekend een handvol Lebadders in actie. Stuk voor stuk wisten ze prachtprestaties neer te zetten! Alle winnaars vind je zoals gewoonlijk op de site van Badminton Vlaanderen.

De prestaties van de Lebadders:

 • ME U11 - Alina Butin won één wedstrijd op haar allereerste PK en moest daarna de duimen leggen tegen het eerste reekshoofd.
 • ME U13 - 1e plaats - Mila Buyck
 • ME U13 - halve finale - Dieke Degezelle
 • MD U13 - 1e plaats - Mila Buyck en Lieke Van Parys
 • MD U13 - 2e plaats - Dieke Degezelle en Laure Bultynck
 • GD U13 - 1e plaats - Mila Buyck en Thomas Mabbe
 • JD U15 - 2e plaats - Jonah Buyck en Ramon Albers
 • ME U17 - 2e plaats - Auke Degezelle
 • MD U17 - 1e plaats - Auke Degezelle en Ine Vandorpe
 • JD U17 - 2e plaats - Game Soumpholphakdy en Yarne Decostere
07/02/2019

Cursus wedstrijdleider

Dit jaar organiseert Badminton Vlaanderen opnieuw twee opleidingen tot wedstrijdleider.

 • 09/03/2019 - Londerzeel
 • 13/04/2019 - Antwerpen

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De spelregels in functie van de wedstrijdleider
 • De theorie en de praktijk van het reglement C 320
 • De taakomschrijving van de wedstrijdleider in een ontmoeting
 • Dopingcontrole

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Een geslaagde wedstrijdleider kan onmiddellijk optreden in alle Vlaamse en provinciale ontmoetingen.

Voor meer informatie over inschrijvingen en voorwaarden kan je terecht op de site van Badminton Vlaanderen.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`