LEBAD Kortrijk
19/08/2020

Opstart seizoen 2020-2021

Na een turbulent einde van vorig seizoen en een even turbulente zomer, heeft het Lebad-bestuur de koppen samen gestoken omtrent een zo vlot mogelijke start van het nieuwe badmintonseizoen. Dit brengt onvermijdelijk maatregelen met zich mee, waarvan we de belangrijkste hieronder samenvatten.

Omtrent jeugdwerking

 • De trainingen voor de jeugd starten vanaf zaterdag 5 september. Gezien de huidige omstandigheden is het ongeoorloofd om zoals andere seizoenen een startdag met alle jeugdleden te organiseren. Daarom zal de training op zaterdag gewoon plaatsvinden op de gebruikelijke tijdstippen en plaatsen. Vanaf dan verlopen de trainingen zoals elk seizoen.
 • Kinderen vanaf 12 jaar zijn verplicht een mondmasker te dragen in de gangen, toiletten en kleedkamers van de sporthal. Het mondmasker mag af tijdens het sporten, maar voor en na de activiteit is een mondmasker verplicht.
 • Toeschouwers tijdens de training zijn niet toegelaten.
 • Een kind dat ziek is, symptomen van COVID-19 vertoont of positief getest heeft, mag niet komen trainen.
 • Een kind dat zich tijdens een training plots ziek voelt, moet onmiddellijk door (een van) de ouders worden opgehaald.

Omtrent vrije speelmomenten

 • We kunnen, net zoals eind vorig seizoen, het vrijspelmoment op donderdagavond laten plaatsvinden, van 20-22.30 uur.
 • Je moet je aanwezigheid vooraf registreren via het spreadsheet-formulier (je vindt het ook op de homepagina van onze site).
 • Enkel leden die zich al ingeschreven hebben voor seizoen 2020-2021 en die hun lidgeld effectief betaald hebben, mogen komen badmintonnen. Uiteraard mogen nieuwe leden altijd komen proberen. Op onze website vind je alle informatie en tarieven. Ook inschrijven zelf gebeurt via onze website.
 • Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is het verplicht om in de gang, het toilet en de kleedkamers een mondmasker te dragen.
 • Dubbelspel hoeft vanaf nu niet meer de hele avond met dezelfde partner gespeeld te worden.

Omtrent interclubcompetitie

 • Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is het verplicht om in de gang, het toilet en de kleedkamers een mondmasker te dragen. Tijdens het sporten mag het mondmasker af.
 • Na de ontmoeting zal er geen drank en eten genuttigd worden samen met de tegenstander. Het sportcafé blijft overigens tot eind 2020 gesloten wegens de waterschade. De ploegkapitein kan met zijn/haar ploeg wel op Heuleplaats (of elders in de buurt) iets gaan drinken achteraf. Net zoals gewoonlijk krijgt elke speler één drankje aangeboden door de club.
 • Voor gedetailleerde richtlijnen omtrent het verloop van competitie-ontmoetingen verwijzen we graag naar de updates van Badminton Vlaanderen.

Het Lebad-bestuur doet zijn best om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. We hopen dat we snel naar de normale gang van zaken terug kunnen keren, maar moeten voorlopig roeien met de riemen die we hebben. We blijven ook rekenen op ieders gezond verstand om de maatregelen na te leven. Zoals nog steeds kan de toegang tot de sporthal ons ontzegd worden bij niet-naleving van de maatregelen.

Wij zijn er alvast klaar voor om van het seizoen 2020-2021 een knalseizoen te maken. Hopelijk staat het lot aan onze kant!

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`