LEBAD Kortrijk
27/09/2020

Lebad 1G pakt twee punten in Lokeren

Lebad 1G pakte op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen in eerste nationale twee punten. De tegenstanders voor vandaag: Oupeye (voormiddag) en W&L (namiddag). Lees hieronder hoe Jade, Lotte, Siebelijn, Caitlyn, Bert, Gertjan en nieuwkomer in de ploeg Sander het ervan afbrachten in Lokeren.

De ontmoeting in de voormiddag tegen Oupeye ging van start met een 3-0 voorsprong voor onze ploeg. Aangezien de tegenstander maar op één dame kon rekenen, moest die forfait geven voor het dames dubbelspel, een enkelwedstrijd bij de dames en een gemengd dubbel. Met dus al 3-0 voorsprong op het scorebord, begonnen Bert en Gertjan aan hun dubbelwedstrijd. Deze moesten ze nipt aan Oupeye laten: 3-1 tussenstand. Daarna waren zowel Sander als Gertjan aan de beurt in heren enkel. Sander moest de duimen leggen, maar Gertjan verzekerde een eerste zelfverdiende punt voor de ploeg met winst in twee sets: 4-2 tussenstand. Daarna verzilverde Siebelijn de twee punten door haar tegenstander in twee sets te verslaan. Met nog één gemengd dubbelspel te spelen, was onze eerste ploeg al zeker van de winst tegen Bad Oupeye. Sander en Lotte, een nieuwgevormd mix-duo, konden de 5-2 helaas niet in een 6-2 ombuigen en moesten het onderspit delven in drie sets. Hoe dan ook pakten onze zeven spelers uit eerste nationale in de voormiddag al twee punten: 5-3 eindstand.

In de namiddag stond W&L aan de overkant van het net. Bert en Gertjan mochten opnieuw aan de bak in heren dubbel en moesten de winst helaas in drie sets aan de tegenstand laten, net als Siebelijn en Caitlyn die met twee keer 17-21 de duimen moesten leggen. Daarna boekte Sander relatief vlot winst in zijn enkelspel in twee sets - zijn eerste zege als Lebadder! In Gertjan zijn enkelwedstrijd daarentegen bleek de tegenstand net iets te sterk: tussenstand 1-3. Ook de enkelwedstrijden van onze dames (Siebelijn en Caitlyn) en de gemengd dubbels werden eerlijk verdeeld. Eerst haalde Siebelijn een puntje binnen, terwijl Caitlyn haar wedstrijd aan de tegenstand moest laten. Geroutineerd mix-duo Jade en Bert wonnen hun wedstrijd in drie sets. Sander en Lotte konden het laken in de laatste wedstrijd van de dag helaas niet naar zich toe trekken. De eindstand van deze ontmoeting luidt: W&L 5 - 3 Lebad.

Zo staat Lebad 1G na de eerste speeldag op de vierde plaats in de stand. Volgende week neemt Lebad 1G het in Deerlijk op tegen Hebad en thuisploeg DZ99.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`