LEBAD Kortrijk

Laatste Lebad-nieuwtjes

09/02/2020

9 Lebad-medailles op PK jeugd in Damme

Enkele Lebadders zetten op het West-Vlaams Kampioenschap voor de jeugd heel mooie prestaties neer! De Lebad-jeugd bracht maar liefst negen medailles mee naar huis. Hieronder een overzichtje. Je vindt alle uitslagen en winnaars zoals gewoonlijk op de toernooipagina.

Een dikke proficiat aan alle spelers!

Gouden medailles:

 • ME U15 - Mila Buyck
 • MD U15 - Mila Buyck en Dieke Degezelle
 • GD U17 - Game Soumpholphakdy (en Margaux Desender)
 • JD U17 - Game Soumpholphakdy (en Yarne Decostere)
 • MD U17 - Auke Degezelle (en Ine Vandorpe)

Zilveren medailles:

 • JD U15 - Jonah Buyck (en Aaron Bostoen)
 • JE U17 - Game Soumpholphakdy

Bronzen medaille: JE U15 - Jonah Buyck
Halve finale: ME U15 - Dieke Degezelle

De Lebad-medaillewinnaars.
V.l.n.r. Dieke Degezelle, Game Soumpholphakdy, Mila Buyck en Jonah Buyck
28/12/2019

KW-cup Gullegem 2019

Op de laatste KW-cup van het jaar, die naar aloude gewoonte bij onze buren van de Gullegemse BC plaatsvindt, betreden gewoonlijk heel wat Lebadders het veld. Een (onvolledig) overzichtje van de opmerkelijkste prestaties die onze beloftevolle jeugd gisteren neerzette, vind je hieronder. Alle resultaten en winnaars vind je op de toernooipagina.

 • 19 BMD - Anouk - eerste plaats (samen met partner Elise)
 • 15 BME - Kyara - tweede plaats
 • 13 BJE - Warre - eerste plaats
 • 11 BJE - Nolan - eerste plaats

Een dikke proficiat aan alle Lebadders! Op naar een even spetterend badmintonseizoen in 2020!

13/12/2019

Nieuwjaarsreceptie - 11/1/2020

Op zaterdagavond 11 januari 2020 heeft de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van Lebad plaats in het sportcafe in Heule.

Inschrijven is gratis, maar om een zicht te hebben op het aantal aanwezigen, vragen we je aanwezigheid te bevestigen door je naam en het aantal personen in te vullen op het webformulier.

De receptie zelf, met hapjes en drankjes, start om 20 uur, maar om 18.30 uur zijn er drie competitieploegen die thuis spelen. Iedereen is van harte welkom om voor de receptie te komen supporteren voor onze ploegen.

11/12/2019

Nieuwe e-mailadressen

Om onze interne clubwerking te verbeteren zijn wij overgestapt naar nieuwe e-mailadressen. Als je vragen, mededelingen of bezorgdheden hebt, kan je je e-mail vanaf nu naar de volgende e-mailadressen sturen:

08/12/2019

Laatste kwalificatiespeeldag voor Lebad 1G

Gisteren speelde onze eerste ploeg tegen Olve op de laatste kwalificatiedag, waarna zou zijn bepaald of Bert, Gertjan, Jade, Lotte, Caitlyn en Siebelijn (en eventuele invallers) zouden strijden om de landstitel in de Play-Offs of voor het behoud in eerste nationale in de Play-Downs.

Vooraf wisten we dat we moesten winnen om nog kans te maken op de Play-Offs, maar hoe dan ook lag het lot niet in eigen handen. De resultaten van de andere ploegen in eerste nationale zouden bepalend zijn voor de uiteindelijke uitslag voor Lebad 1G.

Missie één werd uitstekend tot een goed eind gebracht. Zowel Bert en Gertjan als Jade en Lotte wonnen hun dubbelspel overtuigend in twee sets. Gertjan zette die trend door in zijn enkelspel en ook Bert wist zijn enkelwedstrijd in drie sets te winnen: 0-4 tussenstand, puntje één was al binnen. Daarna zette Jade Gertjan zijn winnende trend door: winst in twee sets. Caitlyn zorgde voor een vervolg van Bert zijn zege: winst in drie sets - 0-6 tussenstand en daarmee al zeker van de winst die dag. Uiteraard gaat onze ploeg altijd voor het beste resultaat, dus hoewel de gemengd dubbels niet veel aan de uitslag zouden veranderen, gingen beide duo's (routinekoppel Bert en Jade en intussen ook al fel op elkaar ingespeelde Gertjan en Lotte) er vol voor. Bert en Jade moesten de derde set in verlengingen aan de tegenstander gunnen. Lotte en Gertjan wonnen hun gemengd dubbel overtuigend in een tweesetter. Op de laatste kwalificatiedag pakt onze eerste ploeg nog twee punten.

De resultaten van de andere ploegen zaten ons echter minder mee, waardoor Lebad 1G net naast de Play-Offs grijpt. Met even veel punten als Bad 79 maar met een gewonnen ontmoeting minder prijkt onze eerste ploeg op de vijfde plaats in de rangschikking. Onze eerste ploeg strijdt dus na Nieuwjaar opnieuw om het behoud in eerste nationale, met onder andere een speeldag bij ons thuis in de Lange Munte. Stip alvast zondag 1 maart 2020 aan in de agenda. Daarvoor vindt nog een ontmoeting plaats in Erpe-Mere op 16 februari 2020.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`