LEBAD Kortrijk

Laatste Lebad-nieuwtjes

19/08/2020

Opstart seizoen 2020-2021

Na een turbulent einde van vorig seizoen en een even turbulente zomer, heeft het Lebad-bestuur de koppen samen gestoken omtrent een zo vlot mogelijke start van het nieuwe badmintonseizoen. Dit brengt onvermijdelijk maatregelen met zich mee, waarvan we de belangrijkste hieronder samenvatten.

Lees hier verder
19/03/2020

Vervolgmaatregelen coronavirus - competitie en toernooien afgelast

Badminton Vlaanderen bracht ons (en vele anderen) vandaag op de hoogte van de vervolgmaatregelen ten gevolge van het coronavirus. Hieronder sommen we de beslissingen in een notendop op:

 • De competitie voor dit seizoen wordt vroegtijdig stopgezet. Alle stijgers en dalers worden berekend op basis van de rangschikking na afloop van de heenronde. De rangschikking van de ploegen op 31/12/19 zal dus gelden voor deze berekeningen.
 • Alle toernooien tot en met 30 april worden afgelast.
 • De klassementen voor de basisopstellingen voor volgend seizoen zijn diegene bepaald op 02/03/19 na klassementswijziging.
 • Alle punten voor de ranking behaald gedurende de periode van afgelastingen op hetzelfde tijdstip vorig jaar zullen overgenomen worden naar dit jaar. De competitieresultaten behaald in de terugronde voor 12 maart blijven ook gewoon meetellen.

Volgende aspecten zijn nog niet volledig duidelijk:

 • Hoe de nationale competitie zal aflopen. Dit wordt na overleg met de Belgische Badmintonfederatie gecommuniceerd.
 • Of de IPJO al dan niet zal plaatsvinden. Dit wordt na overleg met de provincies gecommuniceerd.
12/03/2020

Geen trainingen tot en met 31/3/2020, geen competitie tot en met 19/4/2020

Wij kregen vandaag te horen dat het Kortrijkse stadsbestuur "in de strijd tegen het Coronavirus heeft beslist de stedelijke (sport)accommodaties te sluiten, dit voorlopig vanaf vanavond 12 maart 18 uur t.e.m. dinsdag 31 maart."

Dit betekent helaas dat zowel jeugdtrainingen als trainingen en vrijspelmomenten voor volwassenen tot en met dinsdag 31 maart 2020 niet zullen plaatsvinden.

Eveneens kregen we vandaag ook te horen dat de overkoepelende Belgische badmintonorganisaties hebben "beslist om alle badmintontornooien en competities op nationaal, regionaal en provinciaal niveau tot en met 19 april 2020 niet te laten doorgaan."

Zodra we meer informatie krijgen (zowel van Badminton Vlaanderen als van het Kortrijkse stadsbestuur), houden we onze leden en ouders via onze gebruikelijke kanalen (Facebook, website, e-mail) op de hoogte.

17/02/2020

Toernooi Ombesa + KW-cup Bavikhove

Afgelopen weekend stonden twee toernooien op de planning. Voor de volwassenen en gevorderde spelers was er het toernooi van Ombesa, waar enkele mooie prestaties neergezet werden. Je vindt een overzicht van alle winnaars op de toernooipagina. Een (onvolledig) overzicht van de Lebad-prestaties vind je hieronder:

Winnaars

 • DE C1 - Mila Buyck

Finalisten

 • DD C2 - Mila Buyck en Dieke Degezelle
 • HE C2 - Alexander Tiebergijn
 • HD C1 - Alexander Tiebergijn (en Brent Buyse)

Halvefinalisten

 • HD B1 - Martijn Cherlet en Baptiste Ghesquière
 • HE B1 - Baptiste Ghesquière
 • DE C2 - Dieke Degezelle

Voor de jongere Lebadders was er de KW-cup in Bavikhove, en ook daar werden enkele mooie prestaties neergezet.

Concreet namen Simon Coopman, Kyara Bonte, Warre Demortier, Simon Verduyn en Arthur Verbeke deel. Kyara werd finaliste in 15 BME. Warre speelde de finalepoule in 13 AJE maar moest de duimen leggen tegen de twee andere finalisten. Arthur Verbeke speelde zijn allereerste KW-cup mee en deed dat voortreffelijk, maar moet nog wat aan het wedstrijdritme wennen. De twee Simons streden waardig maar behaalden geen podiumplaatsen. Simon Boonants was coach van dienst in de namiddag.

Op naar meer van dat! ;-) Alle uitslagen vind je op de toernooipagina.

17/02/2020

Lebad 1G pakt koppositie in Play-Downs

Gisteren streed een minimale bezetting van onze eerste ploeg in Erpe-Mere om de eerste twee punten voor het behoud in eerste nationale. Bert, Gertjan, Lotte en Caitlyn namen elk drie wedstrijden tegen Olve voor hun rekening.

De dubbelwedstrijden werden eerlijk verdeel: eentje (herendubbel) voor ons, eentje (damesdubbel) voor Olve. Daarna haalden Gertjan en Bert nog elk een puntje extra binnen door hun enkelwedstrijd te winnen - 3-1 tussenstand. Caitlyn zette deze winnende trend verder met winst in twee sets. 4-1, het eerste puntje was een feit. Daarna moest Lotte wat harder strijden en de enkelwedstrijd aan haar tegenstandster laten. Afsluiten deed ons viertal in stijl: beide duo's wonnen hun mix in twee sets, wat resulteerde in een 6-2 eindstand en twee verzekerde punten voor het behoud in eerste nationale. Onze eerste ploeg prijkt op de eerste plaats in de stand van de Play-Downs.

Op zondag 1 maart worden de laatste twee wedstrijden van het seizoen in de nationale competitie beslecht bij ons thuis, in de Lange Munte. Om 10 uur is Hebad onze tegenstander, om 14 uur nemen we het op tegen Pluimplukkers. Alle steun is welkom om onze eerste ploeg aan te moedigen tijdens de strijd om het behoud in eerste nationale, dus save the date en kom af! ;-) Tot dan!

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`