LEBAD Kortrijk

Laatste Lebad-nieuwtjes

27/11/2019

Respect!

Lebad is een sportclub die respect heel hoog in het vaandel draagt - zowel op het veld (fairplay en respect voor de tegenstander, scheidsrechter, medespelers) als ernaast (ouders, supporters, trainers, zaalpersoneel).

Met onderstaand filmpje willen we graag nog even extra de aandacht vestigen op hoe belangrijk respect in de sport is.

24/11/2019

KW-cup Oostrozebeke

Gisteren vertegenwoordigde Simon Verduyn Lebad in zijn eentje op de KW-cup in Oostrozebeke. Hij speelde enkele jaren geleden al KW-cups, maar wilde dit seizoen de draad terug oppikken. En dat deed hij met verve!

Hij won al zijn poulewedstrijden gemakkelijk in 2 sets. Als poulewinnaar nam hij het daarna in de finalepoule op tegen de twee winnaars van de andere poules in zijn reeks. Ook de eerste finalewedstrijd ging in 2 sets vlot naar Simon. De laatste beslissende finalewedstrijd nam 3 sets in beslag; Simon verloor de eerste set met het kleinst mogelijke verschil, waarna hij een tandje bijstak en de twee daaropvolgende sets overtuigend wist te winnen.

Simon speelde het zo maar eventjes klaar om op zijn eerste KW-cup in jaren het enkelspel in de B-reeks van de U19 op zijn naam te schrijven, en bovendien in zijn zegereeks zowel het eerste als het tweede reekshoofd te verslaan. Hierdoor stoot hij voor volgende toernooien meteen door naar de A-reeks.

Proficiat Simon!

17/11/2019

Belgisch Kampioenschap Jeugd

Dit weekend streden jeugdspelers uit heel België in Heverlee om de titel van Belgisch Kampioen. Enkele Lebadders namen deel aan dit toernooi en boekten heel mooie resultaten, waarvan enkele hieronder staan opgesomd.

 • Mila speelde in het enkelspel bij de meisjes U13 de halve finale.
 • De finale enkelspel bij de meisjes U17 werd een Lebad-onderonsje: Siebelijn won tegen Caitlyn.
 • Dieke speelde samen met haar dubbelpartner Marie in de U13 de halve finale.
 • Siebelijn won samen met Lien het meisjes dubbel U17.
 • Caitlyn speelde eveneens in het meisjes dubbel U17 samen met dubbelpartner Mirthe de halve finale.
 • Mila haalde in het gemengd dubbel U13 samen met partner Quinten de tweede plaats.

Voor onze spelers een heel leerrijk en succesvol toernooi - een opsteker om te blijven verbeteren! Proficiat aan iedereen!

Alle resultaten en winnaars vind je op de site van Badminton Vlaanderen.

Siebelijn en Caitlyn speelde de finale ME U17 tegen elkaar.
03/11/2019

Provinciaal Kampioenschap 2019

Naar aloude gewoonte heeft tijdens het eerste weekend van november het Provinciaal Kampioenschap badminton plaats. Dit weekend werd het PK niet door Lebad, maar door Roeselare BC georganiseerd in Schiervelde.

Hoewel het voor de Lebad-spelers die deelnamen geen thuismatch betrof, werden er enkele mooie resultaten neergezet - een (onvolledig) overzichtje vind je hieronder. Alle winnaars en uitslagen vind je op de toernooipagina.

Gouden medailles

 • DD D - Jacinta Bogaert (met Linde Braet)
 • HE B2 - Baptiste Ghesquière
 • GD B1 - Gertjan Devaere (met Margaux Legein)
 • DD B1 - Jade Blondeel en Lotte Derudder
 • HD A - Gertjan Devaere en Bert Vandorpe

Zilveren medailles

 • DE D - Dieke Degezelle
 • GD A - Jade Blondeel en Bert Vandorpe
 • HE A - Gertjan Devaere

Halvefinalisten

 • DE C2 - Jacinta Bogaert
 • HE C2 - Arno Ramon
 • HD C1 - Fabris Toussein (met Vic Vanhoutte)
 • DD C1 - Liene Desloover en Michelle Coornaert
Bert, Baptiste en Gertjan - enkelen van de medaillewinnaars
20/10/2019

Lebad 1G sleept een puntje in de wacht op derde speeldag

Vandaag streden de acht beste badmintonploegen van het land weer tegen elkaar, deze keer in Veltem. Voor onze eerste ploeg hield dat in de voormiddag een ontmoeting tegen Bad Oupeye, nieuwkomer in eerste nationale, en in de namiddag tegen W&L in.

De dubbelspelen in de voormiddag waren beide tweesetters, maar wedstrijden waar het om spande! De winst ging echter twee keer naar Bad Oupeye. Daarna volgenden enkel nog driesetters. Zo moest Gertjan in drie sets verstek geven in het enkelspel, Bert trok aan het langste eind, eveneens in drie sets. Net zoals de herenenkels, werden ook de damesenkels eerlijk verdeeld: Caitlyn won, Siebelijn verloor. Met een 4-2 achterstand was winst niet meer mogelijk, maar de beide mix-duo's wilden dat ene puntje absoluut in de wacht slepen, en dat lukte ook: zowel Bert en Jade als Gertjan en Lotte wonnen hun wedstrijd in drie sets - eindstand 4-4, de twee te verdienen punten werden gelijk verdeeld.

In de namiddag ging de ontmoeting op dezelfde manier van start als in de voormiddag: beide dubbels gingen naar de tegenstanders, de herenenkels werden wederom eerlijk verdeeld: Gertjan won, invaller Xander moest de duimen leggen. Beide enkeldames wisten hun wedstrijd te winnen, wat resulteerde in een 3-3 gelijkspel - alle mogelijkheden lagen nog open! De vermoeidheid eiste echter zijn tol. Beide gemengd dubbels gingen naar W&L - 3-5 eindstand.

Na deze derde speeldag staat onze eerste ploeg op de vijfde plaats in het klassement. Onze spelers krijgen nu ongeveer anderhalve maand de tijd om op hun positieven te komen, om het dan op zaterdag 7 december in Gent op te nemen tegen Olve, de laatste tegenstander van de kwalificaties. Deze laatste ontmoeting zal uitsluitsel moeten geven over of Lebad 1G zal strijden om de titel in de Play-Offs of om het behoud in eerste nationale in de Play-Downs.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`