LEBAD Kortrijk

Laatste Lebad-nieuwtjes

20/10/2019

Lebad 1G sleept een puntje in de wacht op derde speeldag

Vandaag streden de acht beste badmintonploegen van het land weer tegen elkaar, deze keer in Veltem. Voor onze eerste ploeg hield dat in de voormiddag een ontmoeting tegen Bad Oupeye, nieuwkomer in eerste nationale, en in de namiddag tegen W&L in.

De dubbelspelen in de voormiddag waren beide tweesetters, maar wedstrijden waar het om spande! De winst ging echter twee keer naar Bad Oupeye. Daarna volgenden enkel nog driesetters. Zo moest Gertjan in drie sets verstek geven in het enkelspel, Bert trok aan het langste eind, eveneens in drie sets. Net zoals de herenenkels, werden ook de damesenkels eerlijk verdeeld: Caitlyn won, Siebelijn verloor. Met een 4-2 achterstand was winst niet meer mogelijk, maar de beide mix-duo's wilden dat ene puntje absoluut in de wacht slepen, en dat lukte ook: zowel Bert en Jade als Gertjan en Lotte wonnen hun wedstrijd in drie sets - eindstand 4-4, de twee te verdienen punten werden gelijk verdeeld.

In de namiddag ging de ontmoeting op dezelfde manier van start als in de voormiddag: beide dubbels gingen naar de tegenstanders, de herenenkels werden wederom eerlijk verdeeld: Gertjan won, invaller Xander moest de duimen leggen. Beide enkeldames wisten hun wedstrijd te winnen, wat resulteerde in een 3-3 gelijkspel - alle mogelijkheden lagen nog open! De vermoeidheid eiste echter zijn tol. Beide gemengd dubbels gingen naar W&L - 3-5 eindstand.

Na deze derde speeldag staat onze eerste ploeg op de vijfde plaats in het klassement. Onze spelers krijgen nu ongeveer anderhalve maand de tijd om op hun positieven te komen, om het dan op zaterdag 7 december in Gent op te nemen tegen Olve, de laatste tegenstander van de kwalificaties. Deze laatste ontmoeting zal uitsluitsel moeten geven over of Lebad 1G zal strijden om de titel in de Play-Offs of om het behoud in eerste nationale in de Play-Downs.

09/10/2019

Lebad-quiz volzet

Sinds deze namiddag zijn de inschrijvingen voor onze quiz op 18 oktober afgesloten. We kijken ernaar uit om alle 27 de ingeschreven ploegen (twee meer dan voorzien) te verwelkomen voor de allereerste editie van onze quiz!

Ingeschreven, maar vergeten waar, wanneer, wat? Check ons Facebookevenement! Tot dan!

06/10/2019

Tweede speeldag levert eerste ploeg 3 punten op

Vandaag was de Gaverhal in Deerlijk the place to be voor onze eerste ploeg. Lebad 1G nam het in de voormiddag op tegen de Pluimplukkers, in de namiddag wedijverden we tegen Hebad.

Gertjan en Bert beten de spits af met winst in drie sets tegen de heren van de Pluimplukkers. Dames Jade en Siebelijn moesten hun dubbelspel in drie sets aan de dames van de tegenstanders laten. Daaropvolgend wisten zowel Gertjan als Bert het laken in hun enkelspel in twee sets naar zich toe te trekken: 3-1 tussenstand na de helft van de matchen. Vervolgens werden de twee damesenkels eerlijk verdeeld: Siebelijn won, Caitlyn moest de duimen leggen. Met enkel nog de gemengd dubbels op het programma was het eerste punt van de dag binnen. De laatste twee wedstrijden gingen naar de Pluimplukkers, wat resulteerde in een 4-4 gelijkspel.

In de namiddag moesten onze spelers nog wat op gang komen na de middagpauze, want zowel Bert en Gertjan als Caitlyn en Siebelijn moesten in twee sets hun meerdere erkennen in de tegenstanders. Vervolgens won Gertjan in drie sets zijn enkelspel na een ware uitputtingsslag. Invaller Martijn liet absoluut niet afweten, maar moest de duimen leggen tegen een sterkere tegenstander. In tegenstelling tot in de voormiddag, stond de ploeg nu 1-3 achter. Hierna volgde echter een knap staaltje badminton van onze toppers: Caitlyn won haar enkelspel in drie sets, met in de derde set een schitterende comeback: van 9-16 achterstand naar 21-16 winst! Ook Siebelijn speelde een degelijke wedstrijd met vlotte winst in twee sets als beloning. Vlak voor de mixen kon het met een 3-3 gelijkspel nog alle kanten uit. Gertjan en Lotte wonnen hun gemengd dubbel vlot in twee sets en ook Bert en Jade wonnen hun mix in twee sets. Van 1-3 achterstand na de heren enkels naar 5-3 winst - het moet gezegd: een topprestatie van de hele ploeg!

Na de twee onverhoopte punten vorige week, pakt Lebad 1G vandaag opnieuw drie punten! Na twee speeldagen prijkt onze eerste ploeg voorlopig op de derde plaats in de rangschikking. De volgende speeldag heeft op zondag 20 oktober plaats in Veltem. Dan staan Bad Oupeye, nieuwkomer in eerste nationale dit seizoen, en W&L aan de andere kant van het net.

29/09/2019

Lebad 1G pakt twee punten op eerste speeldag

Dit weekend had in Edegem de eerste speeldag van het nieuwe seizoen in Eerste Nationale plaats. Het beloofde een pittige dag te worden, gezien de tegenstanders: in de voormiddag nam onze eerste ploeg het op tegen Bad79, huidig landskampioen, in de namiddag was DZ99, huidig vice-landskampioen, onze tegenstander.

De verwachtingen voor deze speeldag waren niet al te hoog gespannen, maar de positie van underdog bleek onze jeugdige eerste ploeg geen windeieren te leggen. Gertjan en Bert wonnen hun dubbelspel in drie sets, Jade en Siebelijn moesten het dubbelspel aan Bad79 laten. Daarna werden de heren enkels, beide driesetters, eerlijk verdeeld: Bert haalde een puntje binnen voor ons, Gertjan moest de winst nipt aan de tegenstand laten. Vervolgens wisten onze beide enkeldames Siebelijn en Caitlyn, tevens de jongste snaken van de eerste ploeg - respectievelijk 16 en 15 lentes jong, allebei hun enkelspel te winnen in twee sets. Met een tussenstand van 4-2 was het eerste punt al binnen. In twee felbevochten gemengd dubbels trokken zowel Jade en Bert als Gertjan en Lotte in drie sets aan het langste eind. De 6-2 eindstand stond op het scorebord!

In de namiddag volgde de derby tegen onze buren van DZ99. De vermoeidheid bij onze spelers sloeg toe. Dat vertaalde zich in een 0-8 nederlaag.

Desalniettemin kan onze eerste ploeg, dit jaar versterkt met Caitlyn De Bree en dit weekend met gelegenheidsinvaller Arne Devaere terugblikken op een geslaagde eerste speeldag: twee punten gepakt tegen de huidige landskampioenen - een prestatie om trots op te zijn.

Volgende zondag staat de tweede speeldag op het programma, deze keer in de Gaverhal in Deerlijk. Lebad 1G strijdt in de voormiddag tegen de Pluimplukkers, in de namiddag staat Hebad aan de andere kant van het net.

18/09/2019

Lebad gaat voor respect

Naar aanleiding van een campagne van Stad Kortrijk in verband met respect, gaat Lebad ook mee in dit initiatief.

We zijn een club die respect hoog in het vaandel draagt. Vanaf deze week zijn er voor alle spelers, supporters, trainers, bestuursleden... badges beschikbaar om aan te geven dat je respect ook belangrijk vindt. Spreek gerust iemand van het bestuur of een trainer aan, mocht je een dergelijke badge willen.

Hieronder kan je alvast het promotiefilmpje van Stad Kortrijk voor deze campagne bekijken.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`