LEBAD Kortrijk

Laatste Lebad-nieuwtjes

09/10/2019

Lebad-quiz volzet

Sinds deze namiddag zijn de inschrijvingen voor onze quiz op 18 oktober afgesloten. We kijken ernaar uit om alle 27 de ingeschreven ploegen (twee meer dan voorzien) te verwelkomen voor de allereerste editie van onze quiz!

Ingeschreven, maar vergeten waar, wanneer, wat? Check ons Facebookevenement! Tot dan!

06/10/2019

Tweede speeldag levert eerste ploeg 3 punten op

Vandaag was de Gaverhal in Deerlijk the place to be voor onze eerste ploeg. Lebad 1G nam het in de voormiddag op tegen de Pluimplukkers, in de namiddag wedijverden we tegen Hebad.

Gertjan en Bert beten de spits af met winst in drie sets tegen de heren van de Pluimplukkers. Dames Jade en Siebelijn moesten hun dubbelspel in drie sets aan de dames van de tegenstanders laten. Daaropvolgend wisten zowel Gertjan als Bert het laken in hun enkelspel in twee sets naar zich toe te trekken: 3-1 tussenstand na de helft van de matchen. Vervolgens werden de twee damesenkels eerlijk verdeeld: Siebelijn won, Caitlyn moest de duimen leggen. Met enkel nog de gemengd dubbels op het programma was het eerste punt van de dag binnen. De laatste twee wedstrijden gingen naar de Pluimplukkers, wat resulteerde in een 4-4 gelijkspel.

In de namiddag moesten onze spelers nog wat op gang komen na de middagpauze, want zowel Bert en Gertjan als Caitlyn en Siebelijn moesten in twee sets hun meerdere erkennen in de tegenstanders. Vervolgens won Gertjan in drie sets zijn enkelspel na een ware uitputtingsslag. Invaller Martijn liet absoluut niet afweten, maar moest de duimen leggen tegen een sterkere tegenstander. In tegenstelling tot in de voormiddag, stond de ploeg nu 1-3 achter. Hierna volgde echter een knap staaltje badminton van onze toppers: Caitlyn won haar enkelspel in drie sets, met in de derde set een schitterende comeback: van 9-16 achterstand naar 21-16 winst! Ook Siebelijn speelde een degelijke wedstrijd met vlotte winst in twee sets als beloning. Vlak voor de mixen kon het met een 3-3 gelijkspel nog alle kanten uit. Gertjan en Lotte wonnen hun gemengd dubbel vlot in twee sets en ook Bert en Jade wonnen hun mix in twee sets. Van 1-3 achterstand na de heren enkels naar 5-3 winst - het moet gezegd: een topprestatie van de hele ploeg!

Na de twee onverhoopte punten vorige week, pakt Lebad 1G vandaag opnieuw drie punten! Na twee speeldagen prijkt onze eerste ploeg voorlopig op de derde plaats in de rangschikking. De volgende speeldag heeft op zondag 20 oktober plaats in Veltem. Dan staan Bad Oupeye, nieuwkomer in eerste nationale dit seizoen, en W&L aan de andere kant van het net.

29/09/2019

Lebad 1G pakt twee punten op eerste speeldag

Dit weekend had in Edegem de eerste speeldag van het nieuwe seizoen in Eerste Nationale plaats. Het beloofde een pittige dag te worden, gezien de tegenstanders: in de voormiddag nam onze eerste ploeg het op tegen Bad79, huidig landskampioen, in de namiddag was DZ99, huidig vice-landskampioen, onze tegenstander.

De verwachtingen voor deze speeldag waren niet al te hoog gespannen, maar de positie van underdog bleek onze jeugdige eerste ploeg geen windeieren te leggen. Gertjan en Bert wonnen hun dubbelspel in drie sets, Jade en Siebelijn moesten het dubbelspel aan Bad79 laten. Daarna werden de heren enkels, beide driesetters, eerlijk verdeeld: Bert haalde een puntje binnen voor ons, Gertjan moest de winst nipt aan de tegenstand laten. Vervolgens wisten onze beide enkeldames Siebelijn en Caitlyn, tevens de jongste snaken van de eerste ploeg - respectievelijk 16 en 15 lentes jong, allebei hun enkelspel te winnen in twee sets. Met een tussenstand van 4-2 was het eerste punt al binnen. In twee felbevochten gemengd dubbels trokken zowel Jade en Bert als Gertjan en Lotte in drie sets aan het langste eind. De 6-2 eindstand stond op het scorebord!

In de namiddag volgde de derby tegen onze buren van DZ99. De vermoeidheid bij onze spelers sloeg toe. Dat vertaalde zich in een 0-8 nederlaag.

Desalniettemin kan onze eerste ploeg, dit jaar versterkt met Caitlyn De Bree en dit weekend met gelegenheidsinvaller Arne Devaere terugblikken op een geslaagde eerste speeldag: twee punten gepakt tegen de huidige landskampioenen - een prestatie om trots op te zijn.

Volgende zondag staat de tweede speeldag op het programma, deze keer in de Gaverhal in Deerlijk. Lebad 1G strijdt in de voormiddag tegen de Pluimplukkers, in de namiddag staat Hebad aan de andere kant van het net.

18/09/2019

Lebad gaat voor respect

Naar aanleiding van een campagne van Stad Kortrijk in verband met respect, gaat Lebad ook mee in dit initiatief.

We zijn een club die respect hoog in het vaandel draagt. Vanaf deze week zijn er voor alle spelers, supporters, trainers, bestuursleden... badges beschikbaar om aan te geven dat je respect ook belangrijk vindt. Spreek gerust iemand van het bestuur of een trainer aan, mocht je een dergelijke badge willen.

Hieronder kan je alvast het promotiefilmpje van Stad Kortrijk voor deze campagne bekijken.

11/08/2019

Nieuw badmintonseizoen gaat van start

Tags:

Jeugd

Vanaf donderdagavond 22/8/19 kunnen volwassen spelers opnieuw terecht in de sporthal van het Lagaeplein om het nieuwe seizoen in gang te badmintonnen.

Voor de jeugdspelers heeft het startmoment plaats op woensdagnamiddag 4 september van 17 tot 18.30 uur, eveneens in de sporthal van het Lagaeplein. Reeds aangesloten spelers alsook nieuwe jeugdspelers kunnen er een pluimpje slaan. Onze jeugdtrainers zullen aanwezig zijn om te bepalen in welke groep nieuwe spelers terechtkomen. De jeugdtrainingen starten definitief vanaf maandag 9 september.

Hopelijk tot dan! ;-)

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`