LEBAD Kortrijk
04/10/2020

Lebad 1G sleept op tweede speeldag opnieuw punten in de wacht

De spelers van onze eerste ploeg waren nog maar goed en wel bekomen van de twee ontmoetingen vorige week, of ze moesten vandaag alweer aan de bak in de Gaverhal in Deerlijk. In de voormiddag speelden ze tegen Hebad, in de namiddag was thuisploeg DZ99 onze tegenstander. Benieuwd hoe Jade, Lotte, Siebelijn, Caitlyn, Bert, Gertjan en Sander presteerden?

Als je op de dubbelwedstrijden tegen Hebad was afgegaan, zag het ernaar uit dat het een spannende ontmoeting zou worden. Bert en Sander moesten hun meerdere erkennen in de tegenstand, maar Jade en Siebelijn vochten na een eerste verloren set knap terug en wisten in drie sets de winst binnen te halen: 1-1 tussenstand. Tijdens de enkelwedstrijden wisten onze enkelspelers het laken naar zich toe te trekken. Sander speelde een degelijke wedstrijd maar kon de winst helaas niet verzekeren. Daarna keerde Gertjan het tij met winst in twee nipte sets, waarna ook onze enkeldames Siebelijn en Caitlyn hun wedstrijd allebei relatief vlot in twee sets wisten te verzilveren. 4-2 tussenstand en dus al zeker van ten minste één puntje. Daarna volgenden nog twee spannende mixen. Net zoals in haar dubbelspel wist Jade samen met Bert na een eerste verloren set terug te knokken en zo de tweede en derde set op hun naam te schrijven. Ook Gertjan en Lotte speelden een spannende driesetter, die op naam van Hebad kwam te staan. Het eindresultaat van deze ontmoeting is een 5-3-overwinning en dus twee welverdiende punten voor Lebad 1G.

Na de middag stond thuisploeg DZ99 aan de andere kant van het net. Ook in de namiddag werden de dubbels eerlijk verdeeld. Er begint zich stilaan een patroon te vormen in het verloop van de driesetters, want nadat onze heren de eerste set nipt verloren, namen ze het heft opnieuw in eigen handen en wisten ze set twee en drie binnen te halen. Onze dames verloren in twee sets na een mooie prestatie tegen het sterke duo van DZ99. Tussenstand: DZ99 1 - 1 Lebad. In het enkelspel ging het onze spelers minder voor de wind: beide heren verloren hun enkelspel in twee sets, wat de tussenstand naar 3-1 in het voordeel van DZ99 deed ombuigen. Onze enkeldames verdeelden hun beide wedstrijden ook eerlijk: Siebelijn moest de winst aan haar tegenstander laten, Caitlyn won in drie sets - een mooie prestatie! Met een 4-2 tussenstand beloofde het nog spannend te worden, want wilden we nog een puntje binnenhalen, dan moesten zowel Jade en Bert als Gertjan en Lotte hun mix winnen. Het werden thrillers van formaat. Beide duo's maakten er een driesetter van, maar helaas kon geen van beide duo's ook de winst binnenhalen. DZ99 6 - 2 Lebad is het eindresultaat van deze ontmoeting, al geven de cijfers niet helemaal weer hoe het er tijdens de ontmoeting aan toe ging. Onze eerste ploeg kan ondanks het verlies terugkijken op goede wedstrijden tegen een sterke tegenstander.

Lebad 1G mag er vandaag dus opnieuw twee punten bijtellen in de tussenstand, waarin Lebad 1G momenteel op de vijfde plaats prijkt. Onze spelers kunnen nu even bekomen van twee opeenvolgende intense weekenden, want de volgende ontmoeting staat pas op 29 november gepland in Houthalen. Dan zijn Lokerse en Pluimplukkers onze tegenstanders.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`