LEBAD Kortrijk

Laatste Lebad-nieuwtjes

17/02/2020

Toernooi Ombesa + KW-cup Bavikhove

Afgelopen weekend stonden twee toernooien op de planning. Voor de volwassenen en gevorderde spelers was er het toernooi van Ombesa, waar enkele mooie prestaties neergezet werden. Je vindt een overzicht van alle winnaars op de toernooipagina. Een (onvolledig) overzicht van de Lebad-prestaties vind je hieronder:

Winnaars

 • DE C1 - Mila Buyck

Finalisten

 • DD C2 - Mila Buyck en Dieke Degezelle
 • HE C2 - Alexander Tiebergijn
 • HD C1 - Alexander Tiebergijn (en Brent Buyse)

Halvefinalisten

 • HD B1 - Martijn Cherlet en Baptiste Ghesquière
 • HE B1 - Baptiste Ghesquière
 • DE C2 - Dieke Degezelle

Voor de jongere Lebadders was er de KW-cup in Bavikhove, en ook daar werden enkele mooie prestaties neergezet.

Concreet namen Simon Coopman, Kyara Bonte, Warre Demortier, Simon Verduyn en Arthur Verbeke deel. Kyara werd finaliste in 15 BME. Warre speelde de finalepoule in 13 AJE maar moest de duimen leggen tegen de twee andere finalisten. Arthur Verbeke speelde zijn allereerste KW-cup mee en deed dat voortreffelijk, maar moet nog wat aan het wedstrijdritme wennen. De twee Simons streden waardig maar behaalden geen podiumplaatsen. Simon Boonants was coach van dienst in de namiddag.

Op naar meer van dat! ;-) Alle uitslagen vind je op de toernooipagina.

17/02/2020

Lebad 1G pakt koppositie in Play-Downs

Gisteren streed een minimale bezetting van onze eerste ploeg in Erpe-Mere om de eerste twee punten voor het behoud in eerste nationale. Bert, Gertjan, Lotte en Caitlyn namen elk drie wedstrijden tegen Olve voor hun rekening.

De dubbelwedstrijden werden eerlijk verdeel: eentje (herendubbel) voor ons, eentje (damesdubbel) voor Olve. Daarna haalden Gertjan en Bert nog elk een puntje extra binnen door hun enkelwedstrijd te winnen - 3-1 tussenstand. Caitlyn zette deze winnende trend verder met winst in twee sets. 4-1, het eerste puntje was een feit. Daarna moest Lotte wat harder strijden en de enkelwedstrijd aan haar tegenstandster laten. Afsluiten deed ons viertal in stijl: beide duo's wonnen hun mix in twee sets, wat resulteerde in een 6-2 eindstand en twee verzekerde punten voor het behoud in eerste nationale. Onze eerste ploeg prijkt op de eerste plaats in de stand van de Play-Downs.

Op zondag 1 maart worden de laatste twee wedstrijden van het seizoen in de nationale competitie beslecht bij ons thuis, in de Lange Munte. Om 10 uur is Hebad onze tegenstander, om 14 uur nemen we het op tegen Pluimplukkers. Alle steun is welkom om onze eerste ploeg aan te moedigen tijdens de strijd om het behoud in eerste nationale, dus save the date en kom af! ;-) Tot dan!

09/02/2020

9 Lebad-medailles op PK jeugd in Damme

Enkele Lebadders zetten op het West-Vlaams Kampioenschap voor de jeugd heel mooie prestaties neer! De Lebad-jeugd bracht maar liefst negen medailles mee naar huis. Hieronder een overzichtje. Je vindt alle uitslagen en winnaars zoals gewoonlijk op de toernooipagina.

Een dikke proficiat aan alle spelers!

Gouden medailles:

 • ME U15 - Mila Buyck
 • MD U15 - Mila Buyck en Dieke Degezelle
 • GD U17 - Game Soumpholphakdy (en Margaux Desender)
 • JD U17 - Game Soumpholphakdy (en Yarne Decostere)
 • MD U17 - Auke Degezelle (en Ine Vandorpe)

Zilveren medailles:

 • JD U15 - Jonah Buyck (en Aaron Bostoen)
 • JE U17 - Game Soumpholphakdy

Bronzen medaille: JE U15 - Jonah Buyck
Halve finale: ME U15 - Dieke Degezelle

De Lebad-medaillewinnaars.
V.l.n.r. Dieke Degezelle, Game Soumpholphakdy, Mila Buyck en Jonah Buyck
28/12/2019

KW-cup Gullegem 2019

Op de laatste KW-cup van het jaar, die naar aloude gewoonte bij onze buren van de Gullegemse BC plaatsvindt, betreden gewoonlijk heel wat Lebadders het veld. Een (onvolledig) overzichtje van de opmerkelijkste prestaties die onze beloftevolle jeugd gisteren neerzette, vind je hieronder. Alle resultaten en winnaars vind je op de toernooipagina.

 • 19 BMD - Anouk - eerste plaats (samen met partner Elise)
 • 15 BME - Kyara - tweede plaats
 • 13 BJE - Warre - eerste plaats
 • 11 BJE - Nolan - eerste plaats

Een dikke proficiat aan alle Lebadders! Op naar een even spetterend badmintonseizoen in 2020!

13/12/2019

Nieuwjaarsreceptie - 11/1/2020

Op zaterdagavond 11 januari 2020 heeft de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van Lebad plaats in het sportcafe in Heule.

Inschrijven is gratis, maar om een zicht te hebben op het aantal aanwezigen, vragen we je aanwezigheid te bevestigen door je naam en het aantal personen in te vullen op het webformulier.

De receptie zelf, met hapjes en drankjes, start om 20 uur, maar om 18.30 uur zijn er drie competitieploegen die thuis spelen. Iedereen is van harte welkom om voor de receptie te komen supporteren voor onze ploegen.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`