LEBAD Kortrijk
05/10/2021

Lebad 1G haalt 3 punten binnen op eerste speeldag

Vorig weekend vond in de Gaverhal in Deerlijk de eerste speeldag van eerste nationale plaats. Onze eerste ploeg nam het er - overigens in gloednieuwe club-outfit - in de voormiddag op tegen Pluimplukkers, in de namiddag was nieuwkomer in eerste nationale Lokerse BC de tegenstander. Lees hieronder hoe Bert, Gertjan, Sander, Caitlyn, Siebelijn, Jade en Lotte gepresteerd hebben.

Lebad 1 G 2021 2022

De heren begonnen de eerste ontmoeting goed met een relatief vlotte winst in twee sets in hun dubbelspel. De dames streden voor wat ze waard waren maar moesten in twee heel nipte sets hun meerdere erkennen in de tegenstand. Daarna zetten de heren hun winnende trend voort: zowel Gertjan als Sander wonnen hun enkelwedstrijd in twee sets. Siebelijn en Caitlyn maakten er allebei een driesetter van maar beide dames haalden het net niet. Met een 3-3 tussenstand zouden de gemengd dubbels beslissen over verlies, winst of gelijkspel - alle opties waren nog mogelijk. Ook al hadden ze zoals veel dubbelpartners al lang niet meer samen gespeeld, toch wist geroutineerd mixduo Bert en Jade hun wedstrijd in twee sets te winnen. Sander en Lotte moesten het onderspit delven en zo stond de 4-4 eindstand op het scorebord. Lebad en Pluimplukkers verdelen de eerste te verdienen punten eerlijk onder elkaar.

De ontmoeting tegen Lokeren werd er eentje vol spanning: maar liefst acht sets werden met het kleinste verschil beslecht. Bert en Gertjan begonnen voortreffelijk met winst in de eerste set tegen de Belgisch Kampioenen heren dubbel. De heren aan de overkant van het net vonden hun spelritme echter terug in set twee en drie en trokken het laken naar zich toe. De dames dubbel werd een wedstrijd van oog om oog, tand om tand. Lotte en Siebelijn hadden drie sets nodig om hun tegenstand te verslaan, waarvan twee sets met verlengingen. Vervolgens moest Sander in alweer een driesetter ook nipt de duimen leggen. In de overige drie daaropvolgende enkelwedstrijden wisten Gertjan, Siebelijn en Caitlyn alle drie in twee sets de winst binnen te halen. Met een 4-2 tussenstand was het tweede punt van de dag al een zekerheid. Met nog twee wedstrijden te gaan en nog een punt te pakken begonnen Bert en Jade alsook Sander en Lotte aan hun laatste wedstrijd van de dag. Net zoals in de voormiddag werden de gemengd dubbels eerlijk verdeeld: Bert en Jade haalden het tweede punt van de ontmoeting en daarmee het derde punt van de dag binnen, terwijl Sander en Lotte helaas het onderspit moesten delven. De dag werd dus met een 5-3-overwinning afgesloten.

Na speeldag één prijkt Lebad op de tweede plaats in de stand (met als voetnoot dat zowel Hebad als W&L slechts een ontmoeting speelden).

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`