LEBAD Kortrijk
22/10/2022

Lebad 1G pakt 3 punten op tweede speeldag thuis

Vorig weekend kwamen de 8 (of eigenlijk de 7, gezien het seizoensforfait bij Grâce) beste ploegen van België samen in de Lange Munte in Kortrijk om het tegen elkaar op te nemen. Onze eerste ploeg trad in de voormiddag aan tegen De Dijlevallei, dat sinds dit seizoen weer aantreedt in de hoogste divisie. In de namiddag speelden we tegen onze bijna-naamgenoten uit Heusden-Zolder, Hebad.

De dag ging uitstekend van start, want Bert en Sander pakten tegen De Dijlevallei het heren dubbel in twee sets. Aangezien vaste Lebad-waarde Jade wegens blessureleed helaas op de toeschouwerstribune moest toekijken, streden Lotte en invaller Dieke hun strijd, maar moesten ze in twee sets hun meerdere erkennen in de tegenstand. Daarna wisten zowel Sander als Gertjan hun enkelwedstrijd vlot in twee sets te winnen. Het scorebord toonde een 3-1 voorsprong voor Lebad. Even leek het erop dat Caitlyn in haar enkelspel die winnende lijn ging doortrekken, maar na een ware thriller moest zij nipt het onderspit delven (22-20, 20-22, 19-21). Dieke moest nog wat wennen aan het tempo en de intensiteit van eerste nationale en verloor haar wedstrijd in twee sets, maar hield te allen tijde het hoofd hoog. Een leerrijke ervaring die haar zeker zal bijblijven en haar zal motiveren om te blijven trainen en verbeteren. De bordjes hingen dus plots weer gelijk: 3-3 tussenstand. Alle mogelijkheden lagen nog op tafel: zowel routineduo Lotte en Gertjan als Bert en Caitlyn zouden moeten beslissen over winst, verlies of gelijkspel. Beide duo's hadden drie sets nodig, maar wisten de winst uiteindelijk binnen te halen. 5-3 eindstand en twee punten bij in de algemene stand.

De namiddagontmoeting begon gelijkaardig aan die in de voormiddag: Sander en Bert wisten - enigszins verrassend, maar daarom des te mooier - het dubbelspel in twee sets te winnen tegen heel sterke tegenstanders, terwijl de dames, met deze keer Mila als invallende reddende engel en Lotte opnieuw in twee sets de duimen moesten leggen. De ploeg ging qua verloop van de ontmoeting voor een kopie van de voormiddag, want opnieuw trokken Sander en Gertjan in hun enkelspel beide aan het langste eind met winst in twee sets. De tussenstand bedroeg opnieuw 3-1 in het voordeel van de thuisploeg. Ook de enkeldames speelden degelijke wedstrijden, maar zowel Caitlyn als Mila moesten het onderspit delven in twee sets. We maken wel graag een eervolle vermelding voor Mila die in de eerste set met het kleinste verschil verloor - een dubbeltje op zijn kant. De tussenstand met nog twee mix-wedstrijden te gaan: opnieuw 3-3. Net zoals in de voormiddag kon het nog alle kanten uit. Na een thriller van een eerste set (23-25) moesten Gertjan en Lotte na twee sets hun meerder erkennen in de tegenstand. Bert en Caitlyn konden hun winnende trend van de voormiddag wel verzilveren en wonnen ook in twee sets hun laatste wedstrijd van de dag. 4-4 eindstand en andermaal een puntje erbij in de algemene stand.

Met een mooie ratio van drie behaalde op vier te scoren punten kan de speeldag thuis een succes genoemd worden. De volgende speeldag staat gepland op zondag 13/11 in Hasselt. In de voormiddag zou Grâce onze tegenstander worden, maar aangezien Grâce het volledige seizoen verstek geeft, moet onze ploeg enkel in de namiddag paraat staan om het op te nemen tegen Lokerse.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`