LEBAD Kortrijk

Jeugdcups

Wat zijn jeugdcups?

Jeugdcup staat voor een West-Vlaams jeugdcircuit voor jonge badmintonspelers die hun vaardigheden die ze op training hebben geleerd, willen uitproberen in wedstrijden tegen spelers van andere clubs.

Alle jeugdspelers tot -19 jaar die zijn aangesloten bij Badminton Vlaanderen kunnen deelnemen aan de jeugdcups. Er is één voorwaarde: jeugdcup-spelers mogen niet hoger geklasseerd zijn dan met klassement 12 of 11.

Hoe instappen?

  • Spreek eerst met jouw trainer om af te toetsen of je al voldoende bagage hebt om zulke wedstrijden te kunnen spelen.
  • Op geregelde tijdstippen krijg je via het clubsecretariaat een uitnodiging voor de volgende jeugdcup. Er zijn er ongeveer 15 per seizoen. De jeugdcup-kalender kan je ook raadplegen op de site van de WVBF.
  • Maak een login aan via toernooi.nl zodat je zelf kan inschrijven voor de betreffende jeugdcup. Je hebt hiervoor je lidnummer van Badminton Vlaanderen nodig. Dat kan je opvragen via de jeugdverantwoordelijke.
  • Schrijf zelf in via toernooi.nl met de login die je hebt aangemaakt.
  • Controleer goed op de uitnodiging of jouw leeftijdscategorie voor die betreffende jeugdcup wordt georganiseerd. In het jeugdcup-reglement kan je aan de hand van jouw geboortejaar terugvinden in welke leeftijdscategorie je moet inschrijven. Let wel: iemand die bijvoorbeeld dit jaar 13 wordt, mag er niet automatisch van uitgaan dat hij/zij tot zijn/haar verjaardag in de U13 speelt. In het kalenderjaar waarin je 13 wordt, moet je al inschrijven in de U15.
  • Na inschrijving ontvangt het secretariaat een lijst met de starturen van iedere ingeschreven deelnemer. Deze lijst wordt naar jou doorgestuurd zodat je weet wanneer je aanwezig moet zijn voor je eerste wedstrijd.

Nog enkele handige links:

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met jouw trainer of via de jeugdverantwoordelijke.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`