LEBAD Kortrijk
06/10/2019

Tweede speeldag levert eerste ploeg 3 punten op

Vandaag was de Gaverhal in Deerlijk the place to be voor onze eerste ploeg. Lebad 1G nam het in de voormiddag op tegen de Pluimplukkers, in de namiddag wedijverden we tegen Hebad.

Gertjan en Bert beten de spits af met winst in drie sets tegen de heren van de Pluimplukkers. Dames Jade en Siebelijn moesten hun dubbelspel in drie sets aan de dames van de tegenstanders laten. Daaropvolgend wisten zowel Gertjan als Bert het laken in hun enkelspel in twee sets naar zich toe te trekken: 3-1 tussenstand na de helft van de matchen. Vervolgens werden de twee damesenkels eerlijk verdeeld: Siebelijn won, Caitlyn moest de duimen leggen. Met enkel nog de gemengd dubbels op het programma was het eerste punt van de dag binnen. De laatste twee wedstrijden gingen naar de Pluimplukkers, wat resulteerde in een 4-4 gelijkspel.

In de namiddag moesten onze spelers nog wat op gang komen na de middagpauze, want zowel Bert en Gertjan als Caitlyn en Siebelijn moesten in twee sets hun meerdere erkennen in de tegenstanders. Vervolgens won Gertjan in drie sets zijn enkelspel na een ware uitputtingsslag. Invaller Martijn liet absoluut niet afweten, maar moest de duimen leggen tegen een sterkere tegenstander. In tegenstelling tot in de voormiddag, stond de ploeg nu 1-3 achter. Hierna volgde echter een knap staaltje badminton van onze toppers: Caitlyn won haar enkelspel in drie sets, met in de derde set een schitterende comeback: van 9-16 achterstand naar 21-16 winst! Ook Siebelijn speelde een degelijke wedstrijd met vlotte winst in twee sets als beloning. Vlak voor de mixen kon het met een 3-3 gelijkspel nog alle kanten uit. Gertjan en Lotte wonnen hun gemengd dubbel vlot in twee sets en ook Bert en Jade wonnen hun mix in twee sets. Van 1-3 achterstand na de heren enkels naar 5-3 winst - het moet gezegd: een topprestatie van de hele ploeg!

Na de twee onverhoopte punten vorige week, pakt Lebad 1G vandaag opnieuw drie punten! Na twee speeldagen prijkt onze eerste ploeg voorlopig op de derde plaats in de rangschikking. De volgende speeldag heeft op zondag 20 oktober plaats in Veltem. Dan staan Bad Oupeye, nieuwkomer in eerste nationale dit seizoen, en W&L aan de andere kant van het net.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`