LEBAD Kortrijk
25/05/2023

Nieuwe trainer gezocht!

Voor volgend seizoen zijn wij nog op zoek naar iemand die zin heeft om onze jeugdspelers de basistechnieken van het badminton bij te brengen.

Concreet zijn we op zoek naar iemand met badmintonervaring die onze spelers op één of meerdere van volgende momenten de technieken van de basisslagen (clear, drop, netdrop, lob, smash, drive), de basistactiek (enkelspel en dubbelspel) en correct voetenwerk en bewegen op het veld kan aanleren:

  • dinsdag van 18-19 uur in het Lagaeplein in Heule (groep 2)
  • woensdag van 17-19 uur in het Lagaeplein in Heule (groep 3)

Omdat we ondervinden dat het niet altijd duidelijk is wat het inhoudt om training te geven, lichten we hieronder even toe waar het precies om gaat.

Wat wordt er van je verwacht?

  • Je geeft training aan een groep van maximaal 16 badmintonspelers die de basisvaardigheden van badminton onder de knie willen krijgen. Dat gaat van slagen (clear, drop, lob, netdrop, drive, smash) tot techniek (juiste greep, greepwissels, juist uitvoeren van de slagen), voetenwerk (correct en efficiënt bewegen op het veld) en tactiek (welke slagen speel je op welk moment in het spel, hoe beweeg je op het veld, hoe spreek je af met je dubbelpartner, wie neemt welke shuttle aan). Dat klinkt heel wat als je het opsomt, maar als je erover nadenkt, doe je dit als badmintonspeler zelf vaak onbewust. Daarnaast hebben we al heel wat materiaal ter beschikking om een training vorm te geven.
  • Je bereidt je training van 1 uur per week degelijk voor. We zijn er als club van overtuigd dat goed voorbereide trainingen het halve werk zijn. Improviseren op het moment zelf leidt vaak tot een chaotische training waar minder uit geleerd wordt.
  • Je staat elke dinsdag en/of woensdag van het schooljaar paraat om training te geven op het voorziene uur. Ervoor moet de zaal nog klaargezet worden, dus aanwezigheid een kwartier voor aanvang is ideaal. Uiteraard kunnen de jeugdspelers zelf ook een handje toesteken om de zaal klaar te zetten. Na de training op dinsdag kan je de netten laten hangen, want dan spelen de volwassenen van onze club op dezelfde locatie. Op woensdag moeten deze wel zelf opgeruimd worden. Tijdens schoolvakanties en op feestdagen is er geen jeugdtraining.
  • Zo'n 4 à 5 keer per jaar komt het jeugdbestuur fysiek samen om de jeugdwerking te bespreken. Aanwezigheid op deze vergaderingen (augustus - oktober - december - februari - april) is aangewezen. Past het eens niet in de agenda, is dat uiteraard geen probleem.

Sta je er alleen voor?

Neen. Op het moment van de trainingen moet je uiteraard je mannetje zien te staan, maar het spreekt voor zich dat je bij het bestuur en bij de andere trainers terecht kan voor inspiratie, tips, tricks en om af te stemmen of spelers bijvoorbeeld kunnen doorschuiven naar een andere groep. Heel wat van onze trainers hebben jaren ervaring waarop ze kunnen terugvallen en die ze graag delen en doorgeven aan nieuwe gemotiveerde trainers. Ook op badmintontechnisch vlak zijn zij uitstekende aanspreekpunten. Zij hebben een groot arsenaal aan trainingsoefeningen en spelvormen om de trainingen kwalitatief maar leuk te houden. Trainers onderling zijn er om elkaar te helpen en te ondersteunen. Ook het (jeugd)bestuur staat altijd ter beschikking bij problemen, vragen of twijfels.

Krijg ik daar iets voor in ruil?

Jazeker! Naast de standaard trainersvergoeding van € 12,5 per uur zijn er ook mogelijkheden tot het volgen van opleidingen. In samenspraak met het bestuur kunnen deze deels of volledig door de club worden betaald. Afhankelijk van welke opleiding je volgt en van de "anciënniteit" (hoe lang je bij onze club training geeft) kan je vergoeding om training te geven gradueel stijgen. Uiteraard is ook de voldoening om jonge badmintonspelers warm te maken voor onze sport van niet te onderschatten waarde. Je helpt de club ook om gezond te blijven en spelers aan te trekken. Dat wordt enorm op prijs gesteld.


Heb je interesse om je hiervoor te engageren? Aarzel dan zeker niet om te mailen naar jeugd@lebad.be.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`