LEBAD Kortrijk
20/10/2019

Lebad 1G sleept een puntje in de wacht op derde speeldag

Vandaag streden de acht beste badmintonploegen van het land weer tegen elkaar, deze keer in Veltem. Voor onze eerste ploeg hield dat in de voormiddag een ontmoeting tegen Bad Oupeye, nieuwkomer in eerste nationale, en in de namiddag tegen W&L in.

De dubbelspelen in de voormiddag waren beide tweesetters, maar wedstrijden waar het om spande! De winst ging echter twee keer naar Bad Oupeye. Daarna volgenden enkel nog driesetters. Zo moest Gertjan in drie sets verstek geven in het enkelspel, Bert trok aan het langste eind, eveneens in drie sets. Net zoals de herenenkels, werden ook de damesenkels eerlijk verdeeld: Caitlyn won, Siebelijn verloor. Met een 4-2 achterstand was winst niet meer mogelijk, maar de beide mix-duo's wilden dat ene puntje absoluut in de wacht slepen, en dat lukte ook: zowel Bert en Jade als Gertjan en Lotte wonnen hun wedstrijd in drie sets - eindstand 4-4, de twee te verdienen punten werden gelijk verdeeld.

In de namiddag ging de ontmoeting op dezelfde manier van start als in de voormiddag: beide dubbels gingen naar de tegenstanders, de herenenkels werden wederom eerlijk verdeeld: Gertjan won, invaller Xander moest de duimen leggen. Beide enkeldames wisten hun wedstrijd te winnen, wat resulteerde in een 3-3 gelijkspel - alle mogelijkheden lagen nog open! De vermoeidheid eiste echter zijn tol. Beide gemengd dubbels gingen naar W&L - 3-5 eindstand.

Na deze derde speeldag staat onze eerste ploeg op de vijfde plaats in het klassement. Onze spelers krijgen nu ongeveer anderhalve maand de tijd om op hun positieven te komen, om het dan op zaterdag 7 december in Gent op te nemen tegen Olve, de laatste tegenstander van de kwalificaties. Deze laatste ontmoeting zal uitsluitsel moeten geven over of Lebad 1G zal strijden om de titel in de Play-Offs of om het behoud in eerste nationale in de Play-Downs.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`