LEBAD Kortrijk
29/09/2019

Lebad 1G pakt twee punten op eerste speeldag

Dit weekend had in Edegem de eerste speeldag van het nieuwe seizoen in Eerste Nationale plaats. Het beloofde een pittige dag te worden, gezien de tegenstanders: in de voormiddag nam onze eerste ploeg het op tegen Bad79, huidig landskampioen, in de namiddag was DZ99, huidig vice-landskampioen, onze tegenstander.

De verwachtingen voor deze speeldag waren niet al te hoog gespannen, maar de positie van underdog bleek onze jeugdige eerste ploeg geen windeieren te leggen. Gertjan en Bert wonnen hun dubbelspel in drie sets, Jade en Siebelijn moesten het dubbelspel aan Bad79 laten. Daarna werden de heren enkels, beide driesetters, eerlijk verdeeld: Bert haalde een puntje binnen voor ons, Gertjan moest de winst nipt aan de tegenstand laten. Vervolgens wisten onze beide enkeldames Siebelijn en Caitlyn, tevens de jongste snaken van de eerste ploeg - respectievelijk 16 en 15 lentes jong, allebei hun enkelspel te winnen in twee sets. Met een tussenstand van 4-2 was het eerste punt al binnen. In twee felbevochten gemengd dubbels trokken zowel Jade en Bert als Gertjan en Lotte in drie sets aan het langste eind. De 6-2 eindstand stond op het scorebord!

In de namiddag volgde de derby tegen onze buren van DZ99. De vermoeidheid bij onze spelers sloeg toe. Dat vertaalde zich in een 0-8 nederlaag.

Desalniettemin kan onze eerste ploeg, dit jaar versterkt met Caitlyn De Bree en dit weekend met gelegenheidsinvaller Arne Devaere terugblikken op een geslaagde eerste speeldag: twee punten gepakt tegen de huidige landskampioenen - een prestatie om trots op te zijn.

Volgende zondag staat de tweede speeldag op het programma, deze keer in de Gaverhal in Deerlijk. Lebad 1G strijdt in de voormiddag tegen de Pluimplukkers, in de namiddag staat Hebad aan de andere kant van het net.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`