LEBAD Kortrijk
08/12/2019

Laatste kwalificatiespeeldag voor Lebad 1G

Gisteren speelde onze eerste ploeg tegen Olve op de laatste kwalificatiedag, waarna zou zijn bepaald of Bert, Gertjan, Jade, Lotte, Caitlyn en Siebelijn (en eventuele invallers) zouden strijden om de landstitel in de Play-Offs of voor het behoud in eerste nationale in de Play-Downs.

Vooraf wisten we dat we moesten winnen om nog kans te maken op de Play-Offs, maar hoe dan ook lag het lot niet in eigen handen. De resultaten van de andere ploegen in eerste nationale zouden bepalend zijn voor de uiteindelijke uitslag voor Lebad 1G.

Missie één werd uitstekend tot een goed eind gebracht. Zowel Bert en Gertjan als Jade en Lotte wonnen hun dubbelspel overtuigend in twee sets. Gertjan zette die trend door in zijn enkelspel en ook Bert wist zijn enkelwedstrijd in drie sets te winnen: 0-4 tussenstand, puntje één was al binnen. Daarna zette Jade Gertjan zijn winnende trend door: winst in twee sets. Caitlyn zorgde voor een vervolg van Bert zijn zege: winst in drie sets - 0-6 tussenstand en daarmee al zeker van de winst die dag. Uiteraard gaat onze ploeg altijd voor het beste resultaat, dus hoewel de gemengd dubbels niet veel aan de uitslag zouden veranderen, gingen beide duo's (routinekoppel Bert en Jade en intussen ook al fel op elkaar ingespeelde Gertjan en Lotte) er vol voor. Bert en Jade moesten de derde set in verlengingen aan de tegenstander gunnen. Lotte en Gertjan wonnen hun gemengd dubbel overtuigend in een tweesetter. Op de laatste kwalificatiedag pakt onze eerste ploeg nog twee punten.

De resultaten van de andere ploegen zaten ons echter minder mee, waardoor Lebad 1G net naast de Play-Offs grijpt. Met even veel punten als Bad 79 maar met een gewonnen ontmoeting minder prijkt onze eerste ploeg op de vijfde plaats in de rangschikking. Onze eerste ploeg strijdt dus na Nieuwjaar opnieuw om het behoud in eerste nationale, met onder andere een speeldag bij ons thuis in de Lange Munte. Stip alvast zondag 1 maart 2020 aan in de agenda. Daarvoor vindt nog een ontmoeting plaats in Erpe-Mere op 16 februari 2020.

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`