LEBAD Kortrijk
18/11/2023

Dubbele winst voor Lebad 1G op tweede speeldag

Op de tweede speeldag van het seizoen in de hoogste nationale afdeling trok onze eerste ploeg twee keer aan het langste eind.

In de voormiddag speelde onze ploeg tegen Lokerse. Bert en Gertjan zetten de toon met een overwinning heren dubbel. Jade en Caitlyn streden in een driesetter maar moesten het onderspit delven in dames dubbel. Gertjan won zijn enkelspel, waarna broer Arne de duimen moest leggen. 2-2 tussenstand. Daarna liep alles gesmeerd: zowel Malina als Caitlyn wonnen hun enkelpartij in twee sets en ook onze beide mixduo's, routinés Jade en Bert enerzijds en Gertjan en Malina anderzijds, wonnen hun wedstrijd. 6-2 eindstand.

In de namiddag stond Dijlevallei aan de overkant van het net. De ontmoeting begon gelijkaardig aan die in de voormiddag met winst in heren dubbel en verlies in dames dubbel, beide in drie sets. Ook de heren enkels werden eerlijk verdeeld: winst voor Gertjan, verlies voor Bert, beide ditmaal in twee sets. Malina en Caitlyn trokken dit stramien door en ook zij verdeelden de dames enkels: Malina wist in twee sets te winnen. Caitlyn moest na drie sets haar meerdere erkennen in de tegenstand. Zo hingen de bordjes gelijk: 3-3 tussenstand. Het zou dus aankomen op de gemengd dubbels. Bert en Jade pakten het eerste punt met een overwinning in twee sets, waarna ook Gertjan en Malina na een driesetter de winst konden verzilveren. 5-3 winst in de namiddag.

Onze eerste ploeg keert dus met twee overwinningen tevreden terug naar huis en staat momenteel op de vijfde plaats in het klassement. De volgende speeldag staat gepland op 17 december. Dan neemt onze eerste ploeg het op tegen Olve (voormiddag) en Hebad (namiddag).

LEBAD Kortrijk

Een betere surfervaring dankzij cookies

Je kan meer lezen over het gebruik van cookies in onze Privacyverklaring.


`